Podvod s obrazom od akademického maliara. Páchateľ napadol staršieho muža vo vlastnom dome, Neznámy páchateľ podpálil elekrický vozík.

05.05.2011 Celý región

Podvod s obrazom od akademického maliara:
Poverený príslušník včera vzniesol obvinenie za prečin sprenevery 31 ročnému mužovi, bytom Bardejov, Ulica Komenského. Obvinený dňa 4.1.2011 o 15.00 hod. na Ulici Na Hradbách v Bardejove pod zámienkou sprostredkovania predaja obrazu, vylákal od 69 ročného Bardejovčana obraz čiernej perokresby o rozmeroch 45 x 60 cm akademického maliara Ľudovíta FELDU. Pričom ani po viacerých telefonických urgenciách zo strany majiteľa obrazu k jeho vráteniu a ani vyplateniu dohodnutej sumy vo výške 800,-EUR nedošlo. Poškodeného uviedol do omylu a spôsobil mu škodu vo výške 800,-EUR.

Páchateľ napadol staršieho muža vo vlastnom dome:
Dňa 4.5.2011 poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Doposiaľ neznámy páchateľ včera (4.5.2011) v čase o 09.00 hod. fyzický napadol v rodinnom dome v obci Okružná 62 ročného muža trvale bytom Okružná, okres Prešov. Páchateľ 62 ročného muža prikľakol na zem a päsťou pravej ruky ho štyri krát udrel do tváre, pričom mu spôsobil otras mozgu, zlomeninu nosových kostí a zmliaždenie steny hrudníka. Poškodený utrpel zranenia s dobou liečenia štyri týždne.

Neznámy páchateľ podpálil elekrický vozík:
Na policajnú linku oznámila včera (4.5.2011) 46 ročná Popradčanka podpálenie elektrického vozíka pre osobu ťažko zdravotne postihnutú. Doposiaľ neznámy páchateľ dňa 4.5.2011 v čase okolo 16.00 hod. v Poprade na Ulici Šrobárovej, v prízemnej časti obytného bloku nezisteným spôsobom podpálil elektrický vozík na prepravu ťažko zdravotne postihnutej osoby. Pri požiari došlo k obhoreniu elektroinštalácie obytného prízemia a k zhoreniu samotnej sedačky vozíka. Vozík bol v roku 1995 Úradom práce sociálnych vecí a rodiny pridelený ako kompenzačná pomôcka. Poškodením elektrického vozíka vznikla škoda pre Úrad práce sociálnych vecí a rodiny vo výške 6. 640,- Eur.

Vranovčan fyzicky napadol dvoch mužov:
Vranovský vyšetrovateľ v utorok (3.5.2011) vzniesol obvinenie pre prečin porušovania domovej slobody a prečin ublíženia na zdraví 48 ročnému mužovi bytom Vranov n/Topľou, Ulica Domašská. Obvinený dňa 3.5.2011 v čase okolo 20.30 hod. prišiel do neuzamknutého sociálneho bytu na 1. poschodí v obytnom dome na Ulici Domašskej vo Vranove n/Topľou. Následne v izbe fyzicky napadol tam bývajúceho 48 ročného Vranovčana, čím mu spôsobil zranenia s dobou liečenia približne 21 dní. Neskôr napadol aj 27 ročného muža, ktorý tam bol na návšteve a spôsobil mu zranenia s dobou liečenia do 7 dní. Obvinený bol vyšetrovateľom zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.
 

Vyberte región